Skriv ut recept Skriv ut recept

En klassiker på en hungrig dag. Mycket mat och mycket smak.

Det här behöver du till fyra personer:
700 g potatis med skalen på alternativt pommes frites
4 tunna kalvschnitzlar
200 g ströbröd
salt och peppar
2 ägg
100 g smör
4 citronskivor
8 ansjovisfiléer
2 matskedar kapris

Så här gör du:
Ska du köra färdiga pommes så följ instruktionerna på paketet annars så koka potatisen i ordentligt saltat vatten så att de blir precis färdiga. Häll bort vattnet. När potatisen svalnat nog; skala dem och håll dem varma.
Se till att kalvköttet är tunt, annars får du platta ut det med en kavel eller platt köttyxa (eller handen som också fungerar). Lägg ströbrödet i en vid tallrik. Lägg i salt och peppar och blanda samman.
Vispa ihop äggen till en homogen blandning. Värm upp en stekpanna och lägg i smör för stekning. (Är det en liten stekpanna så gör det i två omgångar)
Doppa schnitzlarna en och en i ägget så att de täcks. Lägg dem därefter en och en i ströbrödet. Tryck till och vänd och tryck till igen så att den blir ordentligt täckt.
Stek köttet. Tre minuter på varje sida. De ska bli gyllenbruna och inte mörkare. Ta schnitzlarna ur stekpannorna och lägg i lite mer smör. När smöret smällt vänder du potatisen och pepprar den lätt.
Servera schnitzeln med en citronskiva, två ansjovisfiléer och lite kapris på citronen. Potatis vid sidan. Om du vill något grönt.