Skriv ut recept Skriv ut recept

En klassiker på en hungrig dag. Mycket smak och passar förträffligt till ett kraftigt rött vin.Det här behöver du till fyra personer:
700 g potatis med skalen på
4 tunna kalvschnitzlar
200 g ströbröd
salt och peppar
2 ägg
100 g smör
4 citronskivor
8 asjovisfiléer
2 matskedar kapris
Så här gör du:
Koka potatisen i saltat vatten så att de blir precis färdiga. Häll bort vattnet. När potatisen svalnat nog; skala dem och håll dem varma.
Se till att kalvköttet är tunnt, annars får du platta ut det med en kavel eller platt köttyxa (eller handen som också fungerar). Lägg ströbrödet i en vid tallrik. Lägg i salt och peppar och blanda samman.
Vispa ihop äggen till en homogen blandning. Värm upp två stekpannor och lägg i smör för stekning.
Doppa schnitzlarna en och en i ägget så att de täcks. Lägg dem därefter en och en i ströbrödet. Tryck till och vänd och tryck till igen så att den blir ordentligt täckt.
Stek 2 schnitzlar i varje stekpanna. Tre minuter på varje sida. Deska bli gyllenbruna och inte mörkare. Ta schnitzlarna ur stekpannorna och lägg i lite mer smör. När smöret smällt vänder du potatisen och pepprar den lätt.
Servera schnitzeln med en citronskiva, två ansjovisfiléer och lite kapris på citronen. Potatis vid sidan. Om du vill något grönt.