Skriv ut recept Skriv ut recept

Gulaschsoppa

,

Klassiker från Östeuropa, som spridit sig över världen. Passar i alla lägen, lunch eller middag. Kan sparas för att äta senare eller ätas lite åt gången. Dessutom lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
3 msk olivolja
2 stora gula lökar, finhackade
2 stora röda paprika, finhackade
6 vitlöksklyftor, finhackade
7 hg högrev, skuret i medelstora tärningar
1 burk krossade tomater
2 morötter, i bitar
3 stora potatisar, i bitar
2 msk koncentrerad köttfond
6 dl torrt vitt vin
1 msk paprikapulver
2 lagerblad
2 msk citronsaft
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekgryta med lock
Stek köttet på mycket hög värme så att det får färg runt om.
Ta köttet ur pannan och lägg åt sidan
Sänk värmen till medel och lägg i löken
När den blivit mjuk lägger du i vitlök och paprika och steker den mjuk i löken.
Häll i de krossade tomaterna och lägg tillbaka köttet. Blanda det hela. Lägg i paprikapulver och lagerblad.
Häll i fond, vin och citron. Lägg i lagerbladen.
Låt sjuda under lock i 45 minuter.
Lägg i morötter noch potatis låt sjuda tillsammans ytterligare 45 minuter. Fortfarande under lock.