Hallonsorbet
En fantastiskt frisk avslutning på din måltid….och en väldigt vacker. Du hittar ofta färska hallon i din butik och annars går det med frysta också. Tänk på att de ska vara tinade när du gör sorbeten. Det här behöver du:
5 dl hallon
3 dl vatten
3 msk socker till hallonröran
3 st äggvitor
2 msk socker till äggviteskummet
Så här gör du:
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker.
Häll massan i en form till en halvfast massa
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Tillsätt sockret till skummet under kraftig vispning
Blanda skummet med hallonmassan.
Kör blandningen i din glassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den var tjugonde minut så sorbeten får en jämn och smidig konsistens. OBS du behöver ingen glassmaskin även om resultatet kanske blir jämnare med en sådan.
Servera i skål eller glas och garnera gärna med färska hallon.
Vad dricker du till hallonsorbet? Det är riktigt svårt faktiskt. Inte jättesött och hallonen har en bra syra.