Skriv ut recept Skriv ut recept

En fantastiskt frisk avslutning på din måltid….och en väldigt vacker. Du hittar ofta färska hallon i din butik och annars går det med frysta också. Tänk på att de ska vara tinade när du gör sorbeten. Det här behöver du:
5 dl hallon
3 dl vatten
3 msk socker till hallonröran
3 st äggvitor
2 msk socker till äggviteskummet
Så här gör du:
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker.
Häll massan i en form till en halvfast massa
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Tillsätt sockret till skummet under kraftig vispning
Blanda skummet med hallonmassan.
Kör blandingen i din glassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den var tjugonde minut så sorbeten får en jämn och smidig konsistens. OBS du behöver ingen glassmaskin även om resultatet kanske blir jämnare med en sådan.
Servera i skål eller glas och garnera gärna med färska hallon.
Vad dricker du till hallonsorbet? Det är riktigt svårt faktiskt. Inte jättesött och hallonen har en bra syra. Har du alcohol blanc på hallon (framboise) är det verkligt läckert.  Kanske är det säkraste med ett glas vit port Offley Cachucha (System nr 8106) 119.-.