Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en förrätt, men kan också serveras som lite lyxigare tilltugg till entréchampagnen. Det viktiga är att låta löken få sin tid på låg värme så att de söta tonerna kommer fram. Annars är det en favorit i repris. En klassiker från Tre Kronor. Perfekt giftermål mellan den utsökta Cap Classiquen och matens smaker och dofter. Serveras till dig själv och dina bästa vänner.
Detta behöver du till 4:
3 rödlökar som du skalat och hackat fint
1 tesked honung
1 tesked balsamico vinäger
salt och peppar efter smak
1 matsked smör
1 rulle färdig smördeg
1 ägg som du vispat upp
3 dl creme fraiche
1/2 dl Kalles Kaviar normal
1/2 dl finhackad gräslök
Så här gör du:
Smält smöret på medel-låg värme i stekpanna. Rör ner honung och vinäger. Lägg i den hackade rödlöken. Rör om och låt försiktigt koka. Rör om regelbundet. Fortsätt stekningen till dess att löken förlorat 3/4 av sin volym. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Värm ugnen till 175 grader.
Skär upp smördegen i fyrkanter. Ska du ha rätten som tilltugg gör du dem mindre, annars större. Placera lite av rödlöksmarmeladen mitt på smördegsplattan. Vik ihop till ett knyte. Pensla med det vispade ägget. Upprepa till dess att smördegen är slut. Grädda till dess att du fått fin lejonbrun färg.
Blanda creme fraiche och kaviar. Servera smördegsknytet ljummet tillsammans med en klick kaviarcreme. Strö över gräslök över cremen.