Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är ett enkelt litet trolleritrick där du med små medel skapar en underbar smak på en russinkompott som passar perfekt med din favorithårdost. Självfallet kan den sparas flera veckor i ditt kylskåp.
Detta behöver du till en god avslutning på en middag för fyra:
Fyra generösa bitar av din favorithårdost (vi valde Gruyères)
2 dl russin
2 matskedar olivolja
1 matsked smör
2 teskedar koncentrerad lökfond
1/2 dl finhackad rödlök
6 cl rom eller Konjak
Så här gör du:
Hetta upp smör och olja i en kastrull.
Lägg i den hackade löken och låt den bli helt mjuk.
Lägg i russin, rom och fond och sätt på låg värme.
Låt sjuda till dess att löken börjar få färg och kompotten tjocknar och russin har svällt.
Servera gärna varm eller ljummen med osten och inget annat. Fungerar kallt också men det blir en annan höjd om du värmer det. Det är vegetariskt.