Skriv ut recept Skriv ut recept

En  kombination av söta pepparfrukter och en japansk marinad med ingefära och vitlök. Kan förberedas i förväg och grillas alldeles innan serveringen. Perfekt med ett fylligt rött vin.
Detta behöver du till fyra:
1 kg oxfilé (det fungerar med fläskfilé också)
1 1/2 dl japansk soja
2 matskedar nyriven ingefära
4 krossade vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 matsked brunt farin
finhackad gräslök
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
Röd paprika skuren i bitar
Grön paprika skuren i bitar
Tomater i tjocka skivor
Gul lök skalad och skuren i klyftor
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden (soja, ingefära, vitlök, vitt vin, farin, gräslök salt och peppar). Rör så att socker och salt löser sig.
Trimma köttet så att senor försvinner. Skär köttet i mindre bitar.
Lägg köttbitarna i marinaden och se till att de täcks av marinad. Ställ i kylskåpet minst två timmar.
Blötlägg grillspetten (om de är av trä) i 20 minuter. (Då fastnar inte köttet på spettet)
Trä på kött och grönsaker på spettet.
Grilla på varm grill. Pensla med resterande marinad och vänd spetten.
Servera med sallad eller gratinerad potatis. Vill du ha sås kan du prova en choronne-sås. (Bearnaise blandad med tomatpuré och lite salt)