Lax med mockasås
Det här handlar om att göra en sås som gör att du kan dricka ett fylligt rött vin med din fisk.
Detta behöver du till fyra:
4 bitar laxfilé utan skinn och ben
4 matskedar smör
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 tesked skaldjursfond
2 teskedar fiskfond
2 matskedar hackad färsk dill
1 matsked pressad citron
1 tesked Nescafé
1 dl riven parmesan
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret.
Lägg i citron och fonder och rör samman. Rör ner vinet och låt sjuda ett par minuter.
Rör ner dill, kaffe och parmesan. Rör till dess att osten smält. Tillsätt grädden och låt koka samman till dess att såsen tjocknar och den reducerat med ca en fjärdedel. Smaka av med salt och peppar.
Koka laxen i saltat vatten 8 minuter. Servera laxen varm med såsen, god potatis och något grönt.