Skriv ut recept Skriv ut recept

Fisk lagad på italienskt vis alldeles som nere vid Medelhavet. Mycket lätt att laga. Och väldigt nyttigt.
Detta behöver du till fyra:
1 matsked olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 liten gul lök, mycket finhackad
3 dl vitt vin
1 matsked kycklingfond
1 matsked pressad citron
2 matskedar kapris
1 tesked krossad rosépeppar
3 dl krossade tomater
1 matsked färsk oregano
2 droppar tabasco
10 urkärnade svarta oliver
4 bitar torskfilé
salt efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i löken och vitlöken. Stek i en minut till dess att löken mjuknat helt.
Lägg i alla ingredienser utom torsk och oliver. Låt sjuda tillsammans i tio minuter. Smaka av med salt.
Lägg i fiskfiléerna och ös över såsen så att de täcks. Låt sjuda ytterligare fem minuter eller till dess att fisken är färdig. Strö över oliverna. Servera med lite ris och en grön sallad.