Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillad kyckling med rosmarin och citron

En enkel men mycket trevlig marinad som inte bara ger kycklingen bra smak utan plockar upp vinet du dricker till.
Detta behöver du till fyra:
1 dl smör
1 dl hackad färsk rosmarin
3 vitlöksklyftor
rivet skal från 1 citron
saften från 1 citron
4 kycklingbröst
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda väl i en matberedare: smör, rosmarin, vitlök, citronskal och citronsaft.
Lägg 1/3 av blandningen i en liten skål för att användas som marinad. Spara resten svalt.
Salta och peppra kycklingen runt om. Pensla kycklingen med marinaden runt om. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat, täck med plast och låt vila svalt i tre timmar.
Sätt ugnen på grill, tänd utegrillen eller sätt en grillpanna på spisen och hetta upp. Ta fram hälften av den återstående marinaden. Grilla kycklingen 4 minuter på varje sida och pensla på mer marinad. När kycklingen är klar serverar du den och placerar en sked av den återstående marinaden på toppen.
Servera med pasta, en god potatis eller en vacker grön sallad.