Kalvlever Anglais
En njutning i höstmörkret. Det är gott att kombinera levern med sältan och frukten från kaprisen och det rökta från fläsket. En riktig hösträtt som alltför sällan serveras.
Det här behöver du till 4:
4 skivor fin kalvlever
12 potatisar
4 msk kapris
4 skivor rökt sidfläsk utan svål
4 fint skivade schalottenlökar
4 fint hackade vårlökar
Så här gör Du:
Lägg kalvlevern i kall mjölk under natten innan du lagar till den. Då försvinner beskan från levern.
Hetta upp en panna med en klick smör. Bryn sidfläsket och den hackade löken, lägg i kaprisen och låt allt bli varmt. Tag fläsket och lökblandningen ur stekpannan. Stek levern fyra minuter på varje sida utan att rengöra pannan.
Lägg upp levern på varma tallrikar och placera sidfläsk och lökblandningen på levern. Servera genast.
Servera med kokt potatis.