Skriv ut recept Skriv ut recept

En njutning i höstmörkret. Det är gott att kombinera levern med sältan och frukten från kaprisen och det rökta från fläsket. En riktig hösträtt som alltför sällan serveras.
Det här behöver du:
4 skivor fin kalvlever
8 potatisar
4 msk kapris
4 tunna skivor rökt sidfläsk utan svål
1 fint tärnad schalottenlök
3 fint hackade vårlökar
Så här gör Du:
Lägg kalvlevern i kall mjölk under natten innan du lagar till den. Då försvinner beskan från levern.
Tärna sidfläsket mycket fint. Hetta upp en panna med en klick smör. Bryn sidfläsket och den hackade löken, lägg i kaprisen och låt allt bli varmt. Stek levern fyra minuter på varje sida.
Lägg upp levern på varma tallrikar och skeda över generöst med sidfläsk, kapris och lök. Servera genast.
Servera med kokt potatis.