Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett klassiskt och enkelt sätt att göra en vacker huvudrätt som gifter sig utmärkt med ett medeltungt rött vin.

Detta behöver du till fyra:
500 g kalvinnanlår i tunna skivor
50 g vetemjöl
30 g smör
salt
peppar
1 block mozzarella
2 stora skivor parmaskinka
1 dl vitt vin
1 matsked pressad citron

1 gul lök
2 zucchini
2 matskedar olivolja
3 kvistar dragon
finmalet havssalt
salviablad

Så här gör du:
Banka ut skivorna av kalvinnanlår så tunna som möjligt. Idealt är ca 3 mm. Skär det utbankade köttet i långsmala strimlor ca 3 cm breda.
Doppa köttet i vetemjöl och bryn i smöret. Salta på ena sidan och peppra på den andra. Stek på låg värme.
Skär till parmaskinkan i samma storlek som köttet och skiva mozzarellan. Lägg på den pepprade sidan av köttet en skiva skinka och däröver en bit av mozzarellan. Häll över det vita vinet med citronen och låt koka i två minuter. Ta pannan av spisen och täck med aluminiumfolie så att osten fortsätter att smälta. Finhacka löken. Skär zucchinin oskalad i tunna skivor. Värm olivoljan i en egen stekpanna. Lägg i zucchini, lök, dragon och salt. Låt zucchinin få färg. Servera kalvbitarna med lite av zucchinin, lite av såsen och garnera med hela salviablad.