Skriv ut recept Skriv ut recept

I grunden är det en japansk mattradition som vi ändrat till lite västerländsk ”touch”. Superlätt att laga och perfekt som ett litet tilltugg.
Det här receptet räcker som tilltugg till minst fyra (16 bitar):
4 msk olivolja till olika saker
16 pilgrimsmusslor (tinade om de varit frysta)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk smält smör
2 msk pressad citron
2 msk schalottenlök, finhackad
1 1/2 dl panko-ströbröd
1 dl riven Parmesan
2 msk finhackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj botten i en ugnsfast form med 1 msk olivolja
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Placera dem i ett lager på ugnsfatet.
Salta och peppra musslorna.
Blanda samman smält smör, citron och lök i en skål. Häll blandningen över musslorna.
Blanda i samma skål panko, Parmesan och resten av oljan. Lägg röran på musslorna med en tesked.
Ställ mitt i ugnen i 12 minuter. Servera varma direkt och strö över lite persilja.