Skriv ut recept Skriv ut recept

Få rätter är så enkla att göra, men upplevs samtidigt som så lyxiga, som en härlig Toast Skagen. Det ska inte vara en massa krusiduller, men pepparroten är en bra tillskott för att skära igenom lite av fettet i majonnäsen och samtidigt ge lite spets i smaken. En lika klassisk som tidlös förrätt och utmärkt start på såväl lunch som middag.

Det här behöver du till fyra (som förrätt):
200g skalade räkor
4 skivor vitt formbröd
2 msk majonnäs
50 g rom/caviar (löjrom om det ska vara lyxigt)
1 halv kruka färsk dill, hackad
1 msk citronsaft
Smör att steka brödet i
1 msk pepparrot, riven
Salt och peppar efter smak
4 citronklyftor för servering
Dillkvistar till garnityr

Så här gör du:
Hacka räkorna en aning och blanda med majonnäs, dill, citronsaft och pepparrot. Smaka av blandningen med salt och peppar, och ställ in i kylskåpet. Skär kanterna från brödet och stek det i smör på båda sidor. Ett tips är att breda brödskivorna på båda sidor med smör och lägga dem i en varm panna istället för att smälta smöret i pannan först och därefter lägga i bröd (annars är det lätt att allt smör bara sugs upp på ena sidan). Är brödskivorna väldigt stora så kan du dela dem tvärs över till trianglar för mer elegant servering. Lägg helt enkelt röran på brödet, klicka på rom och garnera med dillkvist och citronskiva.