Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig gammeldags mat, som blivit modern igen. Fina råvaror och enkel tillagning bli helt enkelt väldigt bra.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsbitar torsk (helst torskrygg)
100 g smör
1 dl finhackad persilja
1 msk pressad vitlök
1 dl soltorkade tomater i olja, finhackade
1 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 liter skivade skogschampinjoner
1 liter babyspenat
1 msk pressad citron
1 kryddmått muskot
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Lägg smör, persilja och vitlök i en matberedare och kör till en slät blandning. Forma smöret till ett ”rör” och lägg det kallt så att det stelnar.
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. När vattnet kokar ordentligt tar du det av värmen och lägger i torsken. Den blir klar på eftervärmen under 6-7 minuter och du behöver inte tänka mer på den innan du serverar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i svampen, muskot och de soltorkade tomaterna. Låt steka i 5-6 minuter till dess att svampen mjuknar. Salta och peppra. Lägg i spenaten och citronen. Låt den steka samman i någon minut.
Lägg svampsalladen på varma tallrikar. Ta upp torsken ur vattnet med hålslev och låt den rinna av. Placera sedan torskbitarna på svampen. Lägg på skivor av ditt vitlökssmör på toppen. Servera direkt. Enkelt och läckert.