Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett riktigt trevligt och mycket lättlagat recept. Bara gör som det står i receptet.
Detta behöver du till fyra:
2 ankbröst
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
2 msk honung
4 msk balsamvinäger
Smör att steka i
Så här gör du:
Snitta fettsidan på brösten på ytan så att det inte tränger ner till köttet. Det ska bara öppna upp skinnet lite.
Gnid in brösten med salt och peppar på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna på maxvärme och smält smöret. Vänta till dess att det blivit riktigt varm. Lägg i ankbrösten med fettsidan neråt. Stek först i fyra minuter. Sätt sedan ner värmen till mediu och stek i ytterligare fyra minuter. Vänd på brösten och stek fyra minuter på ”baksidan”.
Lägg brösten på en tallrik under folie så att de håller sig varma.
Häll det mesta av fettet i stekpannan i en skål och spara till dess att du ska laga annan sås.
Utan att rengöra stekpannan lägger du i kanel, honung och balsamvinäger. Låt det koka samman och reducera en aning i fyra minuter. Lägg därefter i ankbrösten och vänd dem i såsen så att de blir ordentligt täckta.
Servera med en god potatis och lite sallad. Använd marinaden som är kvar i stekpannan som sås och häll över ankbrösten. Skiva i tunna diagonala skivor.