Skriv ut recept Skriv ut recept

Gott, lättlagat och med lite Grekland över sig. Passar att bjuda på i alla lägen.
Detta behöver du till fyra:
8 stora lammkotletter
2 msk färsk hackad oregano
det rivna gula skalet från två citroner
salt och peppar efter smak
2 dl grekisk yoghurt
1 msk pressad citron
1 dl hackad grön gurka utan kärnorna
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk finhackad persilja
salt och peppar till såsen
2 msk olivolja att steka i
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman citronskal, oregano och salt och peppar. Gnid in kotletterna med blandningen å båda sidor. Ställ åt sidan i rumstemperatur åtminstone 15 minuter.
Blanda samman yoghurt, gurka, vitlök, persilja, pressad citron med salt och peppar. Ställ kallt medan du lagar resten av rätten.
Hetta upp olivolja i en stekpanna, som är så stor att den kan ställas i ugnen. När oljan är riktigt varm steker du kotletterna i två minuter. Därefter vänder du dem och ställer in stekpannan med de vända kotletterna i ugnen. Låt bakas i 10 minuter.
Servera lammet med yoghurten och bulgur/ris och en grön sallad.