Skriv ut recept Skriv ut recept

En snabb och krämig blomkålssoppa som kan lyfta en Sauvignon Blanc till oanade höjder. Med ett litet bett från Dijonsenap och balsamvinäger. Underbar vardagsmiddag och fin förrätt till fest.
Detta behövs till 4 personer:
1 blomkålshuvud ca 600g
4 dl vatten
2 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
3 msk koncentrerad kycklingfond
½ msk balsamvinäger
1 msk Dijonsenap
2 teskedar mörk rom eller cognac
Salt och peppar
Såhär gör du:
Dela upp blomkålen i buketter.
Koka upp vatten, vin, kycklingfond och grädde, lägg i blomkålen.
Sjud tills blomkålen blivit mjuk. Glöm inte att röra om då grädden gärna bränner fast i botten.
Tillsätt Dijonsenap, balsamvinäger, rom och låt koka upp under omrörning.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller matberedare.
Smaka av med salt och peppar.