Rob Roy
En av mina personliga favoritdrinkar är Rob Roy. Det skulle kunna tros att namnet kommer från den skotska folkhjälten med samma namn, men drinken är faktiskt skapad och döpt till ära av premiären för operan med samma namn 1894, av en bartender på Waldorf Astoria i New York. Tänk på att Angostura bitter är en viktig ingrediens, och att en sån liten flaska är värd att köpa eftersom den räcker väldigt länge och kan användas i många drinkar och även i matlagning. En bra drink såväl under den kalla vintern som på en skön sommarkväll.
Det här behöver du:
4 cl Skotsk whiskey
2 cl Röd Vermouth2 droppar Angostura bitter
1 st Cocktailkörsbär
Så här gör du:
”Börja med att hälla kall torr is i en shaker. Häll därefter i ingredienserna och skaka eller rör om med en lång sked. Tänk på att skaka eller röra försiktigt så att du inte krossar isen. När drinken är blandad silar du bort isen och häller upp i ett cocktailglas. Tillsätt gärna ett cocktailkörsbär i glaset efter att du hällt upp, eftersom det tillför en god smak till drinken. Personligen tycker jag inte om att äta bäret, utan brukar istället vara generös och skänka det till någon annan i sällskapet.” Hampus Berner