Krämig kycklinggryta med potatis
Enkel husmanskost, men riktigt gott. Inte minst om kylan biter i kinderna. En gryta som du kan ha väntande till efter långpromenaden.
Detta behöver du till fyra:
2 stora kycklingbröst, skurna i tärningar
2 msk olja + 2 msk smör till stekning
2 stora morötter, skalade och tärnade
6 medelstora potatis, skalade och tärnade
1 selleristjälk, hackad
2 gula lökar, finhackade
2 kvistar timjan
2 msk pressad citron
1 msk rivet apelsinskal
4 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kycklingfond
hackad persilja
Så här gör du:
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull.
Lägg i löken och låt den steka mjuk.
Lägg i potatis och morötter och stek några minuter med löken
Lägg i selleri, timjan och kycklingfond. Häll i vinet och citronen.
Låt koka upp och lägg i kycklingbitarna.
Låt sjuda i 35-40 minuter.
Lägg i apelsinskal. Häll i grädden och låt koka samman ytterligare 10 minuter.
Potatisen ska ha varit tillräcklig redning.
Servera het med hackad persilja.