Kyckling Cordon Bleu
En god och vacker ”bjudrätt” som faktiskt kan passa en stram budget.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst
8 skivor smakstark ost
8 skivor rökt skinka (inte tunn påläggsskinka)
2 dl mjöl
2 vispade ägg
3 dl panko ströbröd
salt och peppar
4 msk smält smör
1 tsk torr oregano
till såsen:
4 msk smör
4 msk mjöl
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 dl riven parmesan
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör panko ströbrödet i en matberedare till ett finare mjöl (det ger bättre och frasigare yta)
Placera kycklingen mellan två bitar plastfolie och banka ut den till 1 cm tjocklek.
Ta bort plasten och lägg två skivor ost och skinka över varje filé. Salta och peppra och rulla samman filéerna på tvären. Fäst med tandpetare.
Lägg mjöl, vispat ägg och ”pankomjöl” i tre tallrikar.
Vänd kycklingrullarna först i mjöl, sedan ägg och sist panko tryck in pankomjölet ordentligt. Salta och peppra.
Lägg bakpapper på en plåt och placera kycklingen på plåten och baka mitt i ugnen i 30 minuter.
Såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Vispa i grädden i omgångar och rör därefter i senap och parmesan. Låt sjuda 5-6 minuter eller till dess osten smält. Salta inte – osten är salt nog.
OBS! Kom ihåg att ta bort tandpetarna innan du serverar.