Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling i krämig spenatsås

Klassisk spansk husmanskost. Lättlagat och läckert.
Det här behöver du till fyra
4 kycklingbröst utan skinn och ben, tillplattade så att de blir ca 2 cm tjocka
salt och peppar till kycklingen
2 tsk paprikapulver
2 tsk olivolja
3 msk smör
8 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
5 dl grädde
8 dl färsk baby spenat
1 tsk oregano
1 tsk torr basilika
1 dl fint riven Parmesan
salt och peppar till såsen
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen fem minuter på var sida. Krydda med paprika under stekningen på båda sidorna. Ta sedan ur stekpannan.
Lägg smöret i stekpannan utan att rengöra den. När smöret blivit varmt lägger du i löken, vitlöken, oregano och basilika. Stek löken mjuk. Det tar ett par minuter. Lägg i kycklingfond och vin. Låt koka samman under några minuter.
Häll i grädden och låt såsen reducera en aning och smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten och lått den koka in i såsen. Tillsätt därefter parmesanen och låt det sjuda medan osten smälter och såsen tjocknar.
Lägg ner kycklingen i såsen och täck brösten med såsen. Låt sjuda ett par minuter. Sprinkla övr hackad persilja och servera med en pasta eller en god sallad.