Klassisk spansk husmanskost. Lättlagat och läckert.
Det här behöver du till fyra
4 kycklingbröst utan skinn och ben, tillplattade så att de blir ca 2 cm tjocka
salt och peppar till kycklingen
2 tsk paprikapulver
2 tsk olivolja
3 msk smör
8 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
5 dl grädde
8 dl färsk baby spenat
1 tsk oregano
1 tsk torr basilika
1 dl fint riven Parmesan
salt och peppar till såsen
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen fem minuter på var sida. Krydda med paprika under stekningen på båda sidorna. Ta sedan ur stekpannan.
Lägg smöret i stekpannan utan att rengöra den. När smöret blivit varmt lägger du i löken, vitlöken, oregano och basilika. Stek löken mjuk. Det tar ett par minuter. Lägg i kycklingfond och vin. Låt koka samman under några minuter.
Häll i grädden och låt såsen reducera en aning och smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten och lått den koka in i såsen. Tillsätt därefter parmesanen och låt det sjuda medan osten smälter och såsen tjocknar.
Lägg ner kycklingen i såsen och täck brösten med såsen. Låt sjuda ett par minuter. Sprinkla övr hackad persilja och servera med en pasta eller en god sallad.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se