Skriv ut recept Skriv ut recept

Alsace är ett på många sätt intressant mat- och vinområde. Det är verkligen både Tyskland och Frankrike. Den här potatissalladen är också lite av båda ländernas traditioner. Den smakar förträffligt med det du grillar.
Det här behöver du till fyra:
12 medelstora fasta potatisar
2 normalstora purjolökar med både det vita och gröna
1 msk dijonsenap
1 msk pressad vitlök
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 msk kantarellfond (flytande koncentrat)
1 dl majonnäs
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Så här gör du:
Skär varje potatis i fyra skivor och koka dem med skalen på i rikligt saltat vatten.
När potatisen är klar tar du dem ur vattnet och låter dem bli helt torra.
Skala dem varma och lägg dem i en stor skål
Halvera purjolöken på längden och skär den därefter i lövtunna skivor. Blanda potatisen, persiljan och den hackade purjolöken.
Blanda samman senap, vinäger, olja och vitlök. Salta och peppra dressingen. Blanda samman dressingen med den varma potatisblandningen. Låt stå en stund i rumstemperatur och vänd runt så att dressingen absorberas i potatisen.
Blanda majonnäsen med fonden. Klicka i majonnäsen i salladen och vänd runt så att den fördelas. Det ska vara bara som en tunn hinna på potatisen och inte bada i majonnäs. Servera ljummen med det du grillat; kött eller fisk.