Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en lite thailändskt inspirerad rätt. Du kommer att använda dig av jordnötter och det kommer att ge en spännande smak och när du sedan serverar kycklingen med lite ris och en generös skål med klyftad färsk lime så kommer både gommen och ögat att bli förförda. Naturligtvis med ett friskt svalt vitt vin.

Detta behöver du till 4:
1  kg skinn och benfri kyckling Skuren i generösa bitar
1 dl vetemjöl
2 matskedar currypulver
1/2 tesked grovmalen svartpeppar
2 teskedar salt
1 1/2 dl olivolja
2 matskedar riven ingefära
2 matskedar finhackad vitlök
2 chilipepparfrukter som du tagit bort fröna från, hackat i småbitar och kokt i mycket vatten i 10 minuter
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 burkar kokosmjölk

1 dl finhackade jordnötter
1 dl finhackade cashewnötter

1 dl färsk koriander
4 små purjolökar som finhackats inklusive det gröna
2 grovhackade tomater

1 dl finhackad färsk mynta. Spara lite till serveringen
4 limefrukter skurna i klyftor

Så här gör du:
Torka av kycklingbitarna med hushållspapper så att de är helt torra. Blanda mjöl, currypulver, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i mjölblandningen Se till att alla bitarna täcks.
Värm oljan i en stor gryta på medelvärme. Lägg i kycklingen. Stek i 7-8 minuter och vänd bitarna då och då så att de blir jämnt stekta. Tillsätt ingefära, vitlök, pepparfrukterna och kycklingfonden till grytan. Koka under tre minuter och vänd hela tiden med en träsked eller motsvarande. Tillsätt nötblandningen och tomathacket och rör ordentligt. Tillsätt kokosmjölken under omrörning. Låt sjuda i 25 minuter. Alldeles innan serveringen tillsätter du koriandern och myntan och den hackade purjolöken. Smaka av med salt.
Servera med ris. Strö lite mynta över varje portion. Servera med en skål färsk lime så att dina gäster själv kan droppa färsk frisk limesaft över sin portion.