Kyckling med moccasmak
En fyllig och spännande kycklingrätt, som passar utmärkt med viner med mycket fatkaraktär.
Detta behöver du till fyra
4 stora kycklingbröst
2 dl soja
1 matsked socker
1 matsked pressad citron
1 dl vitt vin
3 teskedar neskaffe
1 dl olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda samman soja, socker, citron, vitt vin, neskaffe och 1/2 dl olivolja. Salta och peppra. Vispa samman så att sockret och kaffepulvret löser sig.
Lägg kycklingbrösten i en plastpåse och häll över marinaden. Vänd runt påsen så att filéerna täcks. Lägg i kylskåp minst fyra timmar.
Ta kycklingfiléerna ur påsen och häll marinaden i en kastrull. Koka upp marinaden. Låt den koka så att den reducerar och tjocknar.
Lägg 1/2 dl olja i en stekpanna och stek kycklingbrösten så att de får färg runt om. Salta och peppra.
Häll över den varma marinaden över kycklingbrösten och låt sjuda i ca 30 minuter till dess att kycklingen är genomstekt. Servera direkt när det är färdigt med sallad och kanske lite gott ris.