Skriv ut recept Skriv ut recept

En liten delikatess som kan ätas som dessert eller i stället för kaka till kaffet eller som tillbehör till en god mörk rom.
Detta behöver du till fyra:
30 g smör, skuret i mindre bitar
100 g mörk choklad, bruten i mindre bitar
3 ägg, där vitan delats från gulan
25 g socker
1 tesked neskaffepulver
2 matskedar rivet apelsinskal
till de kanderade apelsinskalen:
strimlade skal från en stor apelsin. Allt det vita ska skäras bort.
80 g vanligt socker
150 g florsocker
Så här gör du:
Koka upp lite vatten i en kastrull. Sätt ner en skål som ryms i kastrullen. Den får inte nå botten på kastrullen.
Lägg i smör och choklad och smält det samman under omrörning. Ställ det åt sidan så att det svalnar.
Blanda smman äggulor och socker i en skål och rör det poröst så att det blir nästan vitt.
Blanda ner äggulor i chokladkrämen tillsammans med neskaffe och apelsinskal.
Vispa samman äggvitorna till ett helt fast skum (Du ska kunna vända skålen upp och ner). Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladsmeten.
Häll moussen i små skålar och ställ kallt minst ett par timmar.
Koka upp 15 cl vatten och koka upp. Lägg i apelsinskalen. Låt koka upp och ta sedan bort skalen och torka dem. Lägg i dem i vattnet igen och upprepa proceduren 3-4 gånger. Lägg i sockret i vattnet. Rör så att det löser sig och låt koka så att det tjocknar som sirap. Doppa de torra kokta apelsinskalen i sirapen täck dem därefter med florsocker och låt svalna och torka.