Skriv ut recept Skriv ut recept

Lätt och nyttig rätt med en överraskande god sötsur sås
2 dl ananasjuice (eller ”tropisk juice”)
1 msk Worchestershire sås
1 msk pressad lime
2 msk japansk soja
2 tsk brunt socker
2 msk majsmjöl

3 droppa Tabasco

salt och peppar efter smak
4 kycklingfilér utan skinn och ben

salladslök till dekor

limeklyftor till serveringen
Så här gör du:
Koka samman alla ingredienser till marinaden. Blanda majsmjölet med lite vatten så att det löser sig och rör ner det i blandningen när det kokar. Låt koka ca tre minuter. Smaka av med salt och peppar.
Pensla kycklingen med marinaden så att det täcker helt. Salta och peppra lätt därefter.
Lägg kycklingen i plastpåse i ett par timmar i kylskåpet.
Resterande marinad kokar du upp igen och därefter ställer du den kallt.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen. När den är klar på båda sidor och genomkokt kan du servera med ytterligare sås och lite hackad salladslök. Servera med en limeklyfta.