Farro är italienska vetekärnor, som är både goda och väldigt nyttiga. Tillsammans med kantareller och äpplen blir det lysande.
Detta behöver du till fyra:
5 dl Farro (du kan ta råris om du inte hittar Farro)
1,25 l vatten
2 teskedar salt
1 matsked fänkålsfrön
12 matskedar smör
6 cl Calvados
1 liter kantareller skurna i fyra bitar
2 stora röda äpplen
2 matskedar vitvinsvinäger
salt efter smak
Så här gör du:
Koka Farro enligt instruktionerna på paketet i saltat vatten ca 45 minuter. Sila bort vattnet.
Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna i 10-15 sekunder. Blanda dem sedan med Farron.
Smält två matskedar smör i en varm stekpanna. Skär äpplena i tärningar och stek dem i smöret till dess att de får färg.
Smält ytterligare två matskedar smör utan att göra stekpannan ren. Stek svampen och salta. Låt vattnet koka bort från svampen. Ta av värmen och rör ner Calvadosen och vinägern. Lägg i resterande smör en matsked i sänder under konstant omrörning så att såsen tjocknar. Smaka av med salt.
Lägg några matskedar Farro mitt på tallriken. Toppa med svampröran och sprid stekta äppelbitar runt om.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se