Skriv ut recept Skriv ut recept

En fin starter med ett glas vin, som fungerar när som helst.
Detta behöver du till fyra:
1 dl färska dragonblad
2 matskedar olivolja
salt
16 tunna skivor baguette
1 matsked smör
3 äpplen av typ Granny Smith, skurna i 16  skivor
kajennpeppar
svartpeppar
1 dl ädelost i rumstemperatur
fingersalt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta åt sidan 32 fina dragonbld. Kör resten med oljan i en matberedare till en puré.
Pensla brödet på ena sidan med dragonoljan. Grill sedan brödet mitt i ugnen i fem minuter.
Smält smör på medelvärme i en stekpanna och när smöret blivit varmt stek äppelskivorna på båda sidor i ca fem minuter.krydda med en aning kajennpeppar, svartpeppar och salt.
Montera en äppelskiva på varje brödskiva. Lägg på en tesked ädelost, två dragonblad och lite fingersalt