Kycklingbullar med parmesan i tomatsås
Väldigt trevligt alternativ till dina vanliga köttbullar. Det blir lite Lady och Lufsen över det hela (om du nu sett Kalle Ankas Jul någon gång). Väldigt lättlagat.
Det här behöver du till fyra:
500 g kycklingfilé utan skinn och ben, mycket finhackat
1 1/2 dl ströbröd
2 matskedar finhackad gul lök
1 matsked finhackad persilja
2 vitlöksklyftor, pressade
2 teskedar rivet citronskal
1 ägg
3 matskedar olivolja
1 burk krossade tomater
1 tesked Worcestershiresås
1 tesked soja
1 tesked kycklingfond, koncentrerad
100 g riven parmesan
100 g mozzarella, finhackad
salt och peppar efter smak
Spaghetti efter hur hungrig du är.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda kyckling, ströbröd, lök, persilja, vitlök, ägg och citronskal i en stor skål. Salta och peppra. Låt vila kallt ca 15 minuter.
Forma smeten till små fina köttbullar.
Blanda tomater med kycklingfond, soja och Worcestershire sås i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Stek bullarna snabbt i olja i het stekpanna så att de får färg.
Lägg bullarna i en smord ugnsfast form. Häll över den varma tomatsåsen. Sprinkla över parmesan och mozzarella. Ställ mitt i ugnen i 10-15 minuter till dess att osten smält och bullarna är bakade igenom.
Koka under tiden spaghetti enligt instruktioner på paketet. Häll av vattnet från pastan och blanda köttbullar med såsen ner i pastan. Servera.