Skriv ut recept Skriv ut recept

Räkor i smakrik tomatsås

Om du gillar räkor och du gillar rött vin så är det här receptet där du kan kombinera dina önskningar. Lätt att laga och med smaker som många gillar.
Det här behöver du till fyra:
4 matskedar olivolja
1 dl finhackad rödlök
2 finhackade salladslökar
1 dl hackad grön paprika
3 vitlöksklyftor, pressade
2 matskedar pressad citron
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 kryddmått paprika
1/2 tesked torkad oregano
1/2 tesked torkad basilika
1 burk krossade tomater
1/2 kg skalade räkor
Färsk persilja till dekoration
Så här gör du:
Stek lök, salladslök, paprika och vitlök i olivolja på medelvärme. Lägg i alla kryddor och rör om. När paprikan och löken är mjuk lägger du i de krossade tomaterna och citronen. Låt koka i tio minuter och rör då och då. Det ska bara sjuda, inte stormkoka.
Ta pannan av värmen och vänd ner räkorna. Servera direkt och dekorera med hackad persilja. Är du hungrig kan du servera ett kraftigt bröd vid sidan eller så serverar du med pasta. Vackrast blir det med bara en grön sallad.