Skriv ut recept Skriv ut recept

Riktigt franska smaker i denna lilla gryta. Den kunde kommit från Normandie. Faktiskt lätt att laga. En perfekt söndagsmiddag.
Detta behöver du till fyra:
8 kycklingben med ben
1 stor gul lök, skuren i klyftor
2 skivor bacon, finhackade
3 vitlöksklyftor, pressade
2 1/2 dl äppeljuice eller riktig osötad cider
1 msk dijonsenap
2 msk koncentrerad kycklingfond
3 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
2 msk finhackad färsk dragon
20 g smör
2 röda äpplen utan kärnhus, skurna i klyftor med skalen kvar
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Salta och peppra kycklingen runt om och stek den så att den får gyllene färg. Det tar 3-4 minuter. Lägg över kycklingen i ett ugnsfast fat med kanter.
Lägg i bacon och lök i den varma stekpannan. Rör då och då. Stek till dess att löken mjuknar. Det tar ca 3 minuter. Lägg i vitlöken och blanda ordentligt. Häll i äppeljuicen. Lägg i äppelklyftorna. Låt koka starkt. Rör om ofta och låt det koka till dess att hälften av vätskan kokt bort. Häll i fond, vin, senap, grädde och dragon. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen i ugnsformen. Baka mitt i ugnen i 45 minuter.
Servera med en god potatis och en fin sallad.