Skriv ut recept Skriv ut recept

Det här receptet kombinerar kyckling, bacon, vitlök och soltorkade tomater med lite basilika. Inrullat i smördeg och bakat i ugn blir det en fenomenal förrätt eller tilltugg till ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
2 kycklingbröst utan skinn och ben
2 vitlöksklyftor
4 skivor bacon, ostekta
4 soltorkade tomater som legat i olja
2 dl färska basilikablad
1 dl hackad mozzarella ost
1 matsked pressad citron

salt och peppat efter smak
1 platta färdig smördeg på rulle
1 äggula, vispad
sesamfrön
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med vitlöken och kör till dess att kycklingen blivit sönderhackad.
Lägg citronsaft, bacon, soltorkade tomater, basilika och mozzarella i matberedaren med kycklingen. Kör i fem sekunder så att det blandas och hackas.
Salta och peppra blandningen.
Lägg ut smördegen på din arbetsyta. Sprid ut kycklingröran på degen så att du täcker hela bredden och lämnar en tom yta på ca 2 cm på ena kortsidan. Rulla smördegen till en tät rulle och stoppa när du kommer till den tomma delen av smördegen. Pensla degen med vatten och rulla därefter den sista biten. Tryck till med fingrarna så att det verkligen fastnar. Pressa försiktigt med en stekspade på kortändarna så att det blir en jämn yta.
Lägg bakpapper på en plåt. Skär kycklingrullen i ca 2 cm tjocka skivor med en vass kniv. Ställ skivorna på plåten. Pensla toppen med vispat ägg och strö över sesamfrön.
Baka i ugn i ca 20 minuter eller till dess att rullarna fått en gyllenbrun färg. Servera varma eller ljumna.