Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett härligt kycklingrecept som passar perfekt med ett fatlagrat rött vin med mycket kraft i. Mycket lätt att laga. Det tar ett tag med marinaden, men det är ju inget arbete. Då kan du ju ta ett glas vin medan du väntar.
Detta behöver du till fyra
4 stora kycklingbröst (ca 800 gram totalt)
1 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk vanilj från vaniljstång
1 msk rivet citronskal
1 limefrukt
Grillspett i trä, som du lagt i kallt vatten i 20 minuter så att kycklingen inte ska fastna.
Så här gör du:
Blanda i en skål; olivolja, vanilj, salt, peppar, citronskal, vitlök och saften från halva limen. Blanda ordentligt.
Dela kycklingbrösten i ca 2,5 cm stora bitar. Lägg bitarna i marinaden och låt dem marinera i kylskåp i minst tre timmar.
Starta grillen.
När grillen är varm trär du upp kycklingen på de blötlagda spetten och sparar marinaden. Lägg på grillen och pressa över den resterande halvan av limen. Lägg den resterande marinaden i en kastrull och koka upp den som extra sås.
När kycklingen är klar (ca 15 minuter totalt) serverar du den och häller över lite av den varma dressingen. Servera med sallad eller bara som munsbitar till ett gott vin.