Skriv ut recept Skriv ut recept

Bra när du söker något lite extra att servera till ett glas champagne eller vitt vin som fördrink. Det tar bara ett par minuter att förbereda och smaken är bara underbar.
Detta behöver du
Smördegsskivor (färdiga)
creme fraiche
färsk rosmarin
lite citronsaft om vinet är syrligt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smaka på det vin du ska dricka om det finns mycket syra i det. I så all blandar du creme fraichen med lite citronsaft. Annars tar du creme fraichen som den är och breder ett tunt lager över smördegsplattorna. Sprid ut rosmarinbladen över creme fraichen. Skär sedan med vass kniv de påbedda plattorna i små kvadrater med ca 1,5 cm i sida. Gör du allt på bakpapper på en plåt blir allt enklare. Sedan in med det hela i ugnen. Efter ca 8 minuter har puffarna rest sig och fått en vacker gyllenbrun färg. Serveras ljumma.