Skriv ut recept Skriv ut recept

Sallad på chorizzo och spenat

Det här är en sallad som du ska prova till ett fruktigt och runt rött vin utan så mycket syra. Ingenting kunde vara lättare att göra och salladen är riktigt matig.
Detta behöver du till 4:
1/2 kg sparrispotatis (som du kokt med skalen på och halverat)
3 stora chorizokorvar
1 purjolök, finhackad
1 paket baby spenat (som du sköljt och torkat)
skalet från 1 citron
4 matskedar olivolja
1 matsked kapris
1 matsked pinjenötter
salt
peppar
24 månaders svecia ost hyvlad i grova skivor
hackad persilja
Så här gör du:
Häll oljan i en stekpanna. Stek korven så att den får färg. Ta bort korven och dela den i bitar ca 2 cm stora. Lägg i den hackade löken och låt den mjukna. Därefter lägger du i citronskal, pinjenötter och salt och peppar. Låt dert fräsa samman. Ta av värmen. Lägg därefter i spenaten och vänd runt så att spenaten får ”dressing” på sig. Lägg över spenaten i en salladsskål. Lägg dit potatishalvorna, kaprisen och korven. Vänd om så att det blandar sig. Hyvla över osten. Garnera med rikligt med hackad persilja.