Skriv ut recept Skriv ut recept

Salami sandwich

Ibland känner man för en liten mellanrätt eller för att hoppa över den formella lunchen och bara göra en sandwich. Fungerar också utmärkt som picnic eller lunch på jobbet. Du väljer bröd efter humör. Om du vill klarar du av ett glas vitt vin till din sandwich.
Detta behöver du till fyra:
2 burkar med kronärtkockshjärtan avrunna och skurna i små bitar
1 1/2 dl soltorkade tomateri olja, avrunna och skurna i små bitar
1 dl nyriven parmesan
1 dl finhackad färsk basilika
2 matskedar olivolja
salt och peppar
4 stora portionsbröd efter din smak skurna i halvor
2 paket mozzarella i vatten som du torkat och skurit i tunna skivor
12 tunna skivor salami
8 matskedar pesto.
Så här gör du:
Blanda de fem förta ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Stek brödhalvorna i het panna med den ”öppna” sidan ner. Låt få lite färg. Sprid ut blandningen över de fyra underhalvorna. Lägg på skivor av mozzarella och sist salamin. Sprid pesto på överhalvornas insida och pressa försiktigt ihop brödhalvorna. Slå in i smörgåspapper och låt stå minst en timma (gärna fyra) innan du äter. Ska du dricka ett vitt vin så välj ett med mycket frukt i doften. Vi har med stort nöje druckit:
McPherson Chardonnay (nr 16445) 69.-. Från Australien på druvan Chardonnay.