Sallad på cheddarost, spenat och paprika
Riktigt fräsh och god. Fina färger och mycket energi i innehållet. Lätt att göra och alldeles utmärkt till ett kanongott vitt vin.
Det här behöver du:
2 matskedar bra olivolja
2 matskedar citronsaft
1 matsked finhackad färsk oregano
i liter grovhackade spenatblad (packat)
2 stora röda paprikor, urkärnade och strimlade (Ska det vara noga ska du först rosta paprikan i ugnen och skala den, men om inte den lusten finns får du köra med skalet på)
3 dl hackad bladselleri (ca 3 stjälkar)
3 dl sönderbruten extralagrad Kvibille Cheddar (bryt i små bitar. Snyggare så än när du hackar med kniv)
1 dl finhackad rödlök
Färskhackad persilja
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda samman olja, citronsaft och oregano. Skaka eller rör våldsamt så att det blandar sig ordentligt. Smala av med salt och peppar. Häll över i en stor skål. Lägg i spenaten och blanda den först med oljeblandningen. Lägg därefter i övriga ingredienser och bland snabbt ihop. Vill du ha mera matighet kan du antingen lägga i nyskalade räkor eller ett kycklingbröst som du hackat och stekt i olja med lite salt och peppar.