Lammgryta
Härlig smakrik gryta som mår bra av att koka länge i ugnen.
Detta behöver du till fyra:
1 påse saffran
2 msk smör
2 tsk kummin pulver
1 msk tomatpuré
6 vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar efter smak
2 msk riven ingefära
1 kanelstång
1 stor gul lök, skuren i tunna skivor
1 kg lammstek eller motsvarande utan ben
2 dl russin, som legat i vitt vin över natten
vitt vin
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär lammet i bitar, som inte ska vara små.
Salta och peppra lammet runt om generöst.
Hetta upp smöret i en stor köttgryta. Lägg i löken och vitlöken och låt steka i tio minuter under omrörning.
Lägg i lammet och låt koka med löken i 15 minuter.
Lägg i saffran, russin, tomatpuré, kanelstång, ingefära. Täck med vitt vin så att det just täcker köttet.
Koka samman i 15 minuter.
Ställ i ugnen under lock och låt baka i 90 minuter.
Servera med potatis och sallad.