Skriv ut recept Skriv ut recept

En lika enkel som genial liten smakkombination. Tänk på att det är viktigt att du har med både citronskalen och citronsaften eftersom skalen i grunden är söta och citronsaften syrlig.Curryn är också åt det söta hållet och du kan dricka ett fylligt vitt vin till och det passar alldeles förträffligt.
Detta behöver du till 4 personer:
8 lammkotletter
1 dl citronsaft, nypressad
2 teskedar rivet citronskal
2 teskedar salt
3 teskedar curry
1/2 tesked socker
Smör att steka i.
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser utom lammkotletterna i en liten skål. Rör kraftigt så att allt blandar sig till en jämn röra. Stryk röran över kotletterna på båda sidor. Låt kotletterna vila svalt under 4 timmar med curryröran på sig. Värm upp stekpannan och lägg i smöret. Vänta till dess smöret tystnat och stek därefter kotletterna tills de får en fin brun ton på båda sidorna.
Servera kotletterna med en fräsch grön sallad. Du kan lägga lite kokosmjölk i stekpannan och låta koka kraftigt några minuter under omrörning. Då får du med dig smakerna från stekningen och får en enkel liten sås för den som önskar det.