Skriv ut recept Skriv ut recept

En lika enkel som genial liten smakkombination. Tänk på att det är viktigt att du har med både citronskalen och citronsaften eftersom skalen i grunden är söta och citronsaften syrlig. Curryn doftar sött och smakar beskt.

Detta behöver du till 4 personer:
8  stora lammkotletter eller 12 mindre
1 dl citronsaft, nypressad
2 matskedar rivet citronskal
2 teskedar salt
2 teskedar curry
1/2 dl olivolja
2 dl kokosmjölk till såsen.
Smör att steka i.
salt och peppar efter smak

Så här gör du:
sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser utom lammkotletterna i en liten skål. Rör kraftigt så att allt blandar sig till en jämn röra. Stryk röran över kotletterna på båda sidor. Låt kotletterna vila svalt under 4 timmar med curryröran på sig. Salta och peppra runt om.
Värm upp stekpannan och lägg i smöret. Vänta till dess smöret tystnat och stek därefter kotletterna tills de får en fin brun ton på båda sidorna. Ta kotletterna ur pannan och lägg dem på ett galler i ugnen och låt ligga i 20 minuter.
Lägg kvarvarande marinad i stekpannan. Häll i kokosmjölken i och låta koka några minuter under omrörning. Då får du med dig smakerna från stekningen och får en enkel liten sås för den som önskar det. Smaka av med salt och peppar.
Servera kotletterna med en en god potatis och fräsch grön sallad.