Skriv ut recept Skriv ut recept

Extremt lättlagat och strålande gott.
Detta behöver du till fyra:
8 medelstora lammkotletter
1 dl färska rosmarinblad
2 citroner
1 matsked kycklingfond (koncentrerad) blandad med 2 dl vitt vin
2 teskedar majsmjöl
2 matskedar dijonsenap
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp en grill eller en grillpanna. Gnid in lammkotletterna generöst med Rosmarin. Salta och peppra dem.
Grilla kotletterna fem minuter på varje sida på  stark värme.
Lägg kotletterna i aluminiumfolie.
Riv skalet från citronerna och pressa all juice.
Blanda samman mjölet med lite av fonden så att det löser sig helt. Blanda i resten av fonden, senap, citron och citronskal och koka upp i en kastrull.Låt det koka samman minst fem minuter.
Servera lammet med citronsåsen och lite grön sparris eller en god potatis och lite sallad.