Laxburgare med surkål
Enkel att laga och en verklig favorit.
Detta behöver du till fyra:
400 g laxfilé skuren i små bitar
400 g skalad potatis skuren i små bitar
50 g persilja, finhackad
1 pressad citron
200 g ströbröd
2 ägg, ihopvispade
100 g vetemjöl
20 cl olivolja
salt och peppar efter smak
Liime dressing
skalet från 1 lime, rivet
saften från 1 lime pressad
1/2 tesked socker
3 matskedar olivolja
Till serveringen
1 bunt ruccola
4 dl surkål
yoghurt med pressad citron
Så här gör du:
För att göra laxburgarna:
Koka potatisbitarna i saltat vatten i 25 minuter. Häll bort vattnet och låt potatisarna torka i pannan under omrörning.
lägg potatisen och laxen i en matberedare och kör samman. Låt ligga ca fem minuter så att laxen kokas igenom av potatisvärmen.
Blanda i persiljan och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt svalna.
Forma fyra laxburgare. Doppa burgarna i mjöl, därefter i äggröran och sist i ströbröd så att det blir ordentligt täckt.
Blanda samman ingredienserna till lime dressingen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna fyra minuter på varje sida. Låt dem torka på lite hushållspapper.
Häll lite dressing på kålen. Placera en matsked surkål på tallriken. Lägg burgaren på kålen . Servera direkt med lite syrad yoghurt.