Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en vår och försommarrätt som är som en lite krämig sallad med fina smaker och som bara passar perfekt med ett fruktigt vitt svalt vin.
Detta behöver du till fyra personer som en förrätt. Öka om det ska vara en lunchrätt:
3 hekto frusen och tinad laxfilé utan skinn och ben,finhackad
2 hackade hårdkokta ägg
2 matskedar hackad gul lök som du lägger i kallt vatten en halvtimma och sedan låter torka på papper
1 matsked hackad gräslök
2 dl kokt sparris som du skär i centimeterlånga bitar (går med burksparris också, låt den bara rinna av ordenligt)
1 matsked hackas färsk koriander
1 matsked kapris utan spad
2 matskedar majonnäs
1/2 grön gurka
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i en stor skål. Låt vänta i kylskåp ett par timmar. Lägg ett tunt lager av skivad gurka på tallriken. Lägg på en klick av laxröran.