Laxtartar med dill och gräslök

En klassiker, som passar som tilltugg till mousserande vin eller som en förrätt eller mellanrätt. Lätt att laga och lätt att förbereda och ha liggande kall för att bara montera när det är dags.
Detta behöver du till fyra:
750 g laxfile, utan skinn och ben (samma som du använder till sushi)
4 schalottenlökar
1 stor bunt gräslök
1 stor bunt dill
1 dl olivolja
salt och peppar efter smak
2 msk pressad citron
Så här gör du:
Finhacka laxen
Finhacka gräslök och dill
blanda samman schalottenlök, lax, dill och gräslök och krydda med salt och peppar. Låt ligga svalt. Precis innan serveringen lägger du upp laxtartarerna och häller över citronen. Det är viktigt att du väntar med citronen till serveringen annan gör citronen att laxen ”kokas” och byter färg. Servera som det är eller med ett gott kraftigt bröd.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner