Skriv ut recept Skriv ut recept

Vill du lyfta dina burgare lite och ge en extra kick så är detta ett recept att satsa på. Jättegott och lite pyssel med tillagningen utan att det blir svårt. Ge lite tid så kommer du ut med en riktigt bra rätt att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
1 kg malet oxkött
salt och peppar
smör att steka i
4 hamburgerbröd (helst Brioche)
4 rödlökar, skurna i halvor och sedan skurna i lövtunna skivor
2 limefrukter, Riv skalet fint och pressa ur all saft
1 tesked salt
1/2 tesked nyriven svartpeppar
Till”sofriton”:
8 vitkålsblad utan det hårda, skurna i mindre bitar
1 dl persilja, grovhackad
1 msk korianderblad
2 msk dill
2 msk myntablad, grovhackade
2 msk citronsaft
det rivna skalet av en citron
1 dl olivolja
1 tsk salt
Till parmesanchipsen:
3 dl riven parmesan
Till monteringen:
1 stor bifftomat
Så här gör du:
Blanda den strimlade löken med limejuice, skal och salt/peppar i en skål. Blanda samman ordentligt med fingrarna så att löken strimlas ordentligt och täcks av lime. Låt stå i kylskåpet 3-4 timmar.
Dela upp köttet i åtta biffar och platta dem tunna. Salta och peppra. Stek burgarna på båda sidorna  till önskad stekning i smör.
Ta alla ingredienserna till sofriton och lägg dem i en matberedare. Kör med pulser till dess att du får en grov konsistens som inte ska vara helt slät.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakpapper på en plåt och dela upp den rivnaosten och gör fyra små högar med ca 3 cm i diameter. Stoppa plåten i ugnen och låt osten baka till dess att den blivit platt och fått färg. Ta ut plåten och låt osten svalna. Ta därefter med en stekspade bort de fyra chipsen mycket försiktigt.
Skiva tomaten så att du får fyra fina skivor.
Dela ditt hamburgerbröd så att du får tre ”skivor” av varje (se bilden).
Montera burgarna med burgare, sofrito och ostchips. Längst upp lägger du tomaterna och på toppen den picklade löken. Sist lägger du på ”hatten”.