Skriv ut recept Skriv ut recept

Fantastiskt vacker och utsökt god och förträfflig med ett bra vitt vin. Egentligen otrolig enkel att laga. Du ska bara bege dig till den asiatiska hyllan i en välsorterad matbutik och till Systemet och köpa Sake. Sedan är saken klar!
Detta behöver du till fyra:
4 utskurna laxfiléer, som kan ha skinnet kvar.
till marinaden:
3/4 dl sake
3/4 dl mirin (som finns på den asiatiska hyllan bland annat i fabrikat blue dragon)
6 matskedar miso pasta (finns på samma hylla)
4 matskedar socker
Så här gör du:
Marinaden gör du dag ett:
Du blandar alla ingredienser utom laxen i en plastbehållare med lock eller en stor tät plastpåse som kan stängas.
Torka laxen torr med papper och lägg filéerna tillsammans med marinaden i behållaren eller påsen. Låt det marinera över natten eller helst 24 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm upp en grillpanna (med ränder) på spisen. Gnid in pannan med olja och lägg filéerna i pannan två och två.
Grilla dem på båda sidor till dess att de får fin färg. Lägg filéerna på ugnståligt fat på bakpapper så att de inte bränns fast. Kör dem i ugnen tio minuter.
Servera varma och med en grön sallad. Dekorera med den överblivna misomarinaden. Suveränt gott.