Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett spännande sätt att göra vardagsosten till festmat. Enkelt och alldeles väldigt bra med ett fylligt vitt vin. Lägg upp en liten portion så att inte ögat blir mätt. Och napera lite av marinaden över osten och servera den med torra kex.
Det här behöver du
Marinaden:
1 dl olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
3 matskedar hackad färsk persilja
3 matskedar finhackad vårlök
1 tesked socker
1 tesked torkad basilika
1 kvist färsk rosmarin
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
3 hackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd pepparfrukt utan frön
4 hg Kvibille cheddar i 1,5 cm tärningar.
Så här gör du:
Blanda ihop alla ingredienserna i marinaden och rör eller skaka kraftigt. Låt vila några timmar.
Lägg osten i en stor skål. Täck med marinad och lägg över plastfolie. Ställ svalt i minst 8 timmar, gärna över natten.
Vid serveringen lägger du upp några osttärningar på en assiett och napperar över lite av marinaden.