Skriv ut recept Skriv ut recept

D

et är väl inte direkt vad det låter som. Detta är en nyskapad rätt för din osttallrik. Du kombinerar en lagrad cheddar med en hemgjord paprikacreme och får ett lysande resultat. Du serverar de små bakelserna tillsammans med bitar av den hårda osten du gjort bakelserna på. Och kanske med bitar av hårt bröd, som du gräddat en halv timma i ugn i 60 grader. Läckert!
Det här behöver du:
Kvibille Cheddar
Röd paprika
olivolja
salt
peppar
tapenade (köp färdig om du inte har ett bra recept)
Så här gör du:
Pensla paprikan (en eller flera) med olivolja efter att du delat den och tagit bort innandömet. Det blir enklast om du delar paprikan i mindre klyftor.
Lägg paprikabitarna i ugn på 175 grader och kör tills skalet mörknar. Ta då ut paprikan och låt svalna något. Ta sedan bort skalet.
Lägg paprikan med en matsked olivolja och lite salt och peppar i matberedaren och kör till en mjuk creme.
Skär skivor av osten (använd gärna en ostskärare med pianotråd så att du kan göra skivor lika stora som osten och lika stora varje gång). Pensla på lite paprikacreme jämnt över hela ostskivan. Lägg på en ny skiva ost kant i kant med den första. Paprika på den etc. Du gör 4-5 lager på höjden beroende på hur tjocka skivor du har. Skär sedan med en vass kniv små trekanter (bakelser) som du placerar på osttalltiken. Sedan gör du på samma sätt med tapenaden. Serverar du en bakelse av varje sort tillsammans med en bit av Cheddarn får du en fin smakspridning och dessutom vackra färger.