Skriv ut recept Skriv ut recept

Matig kycklingsallad

Detta är en fräsch och god kycklingsallad som vi dricker ett kraftigt vitt vin till. Lätt att laga och med många nyttigheter i. Bara att börja blanda.
Detta behöver du:
1 stror mogen avokado som du skalat, kärnat ur och skurit i tärningar
2 matskedar citronjuice
5 dl grillad kyckling, urbenad och utan skinn
4 dl gurka som du skalat och kärnat ur, tärnad
1 rött äpple, skalat, urkärnat och skuret i tärningar
2 dl hackade selleristjälkar
1 1/2 dl majonnäs
1 dl hackade valnötskärnor
1 tesked riven ingefära
salladsblad till serveringen
salt och peppar efter smak.
Så här gör du:
Blanda avokadotärningarna med en matsked av citronjuicen så så att avokadon blir täckt. Ställ åt sidan. Blanda i en stor skål, kyckling, selleri, gurka, äpple, valnötter, ingefära, resten av citronjuicen och majonnäsen. Salta och peppra efter smak. När det blandats vänder du ner avokadon försiktigt. Servera på portionstallrikar på fräscha salladsblad, gärna romansallad.