Minipizza med två fyllningar
Detta är en variant på pizza som är ett slags salt smördegsbakelse. Du kan göra den på enklaste sätt som på bilden där du kör den färdig i ugnen eller så gör du den i två steg där du kör bakelsen först med tomat och ost med lite kryddor och efter bakningen kompletterar med fyllning. Det blir både godare och vackrare men ger lite mer arbete.
Det här behöver du:
Färdig smördeg skuren i ca 5×5 cm fyrkanter
tomatpuré
oregano
salt och peppar
riven mozzarella
Fyllning 1 (i ugn)
hackad skinka
hackad anjovis
hackad purjolök
Fyllning 2 (efter att du bakat bakelsen)
salami
svarta oliver utan kärnor
ruccolasallad
Hackade soltorkade tomater
olivolja
Så här gör du:
Lägg smördegsbitarna på bakpapper på plåt. Sätt ugnen på 225 grader.
Bred tomatpuré så att du lämnar en 1/2 cm kant runt om varje bit. Använder du fyllning 1 så lägger du den på tomaten. Sedan oregano och sist osten. Baka ut den ca 10 minuter i ugnen. Använder du fyllning 2 så lägger du på tomatpurén som ovan därefter oregano, salt peppar och ost. Medan du bakar pizzan ca 10 minuter hackar du ingredienserna till en sallad. När pizzan bakats strör du över salladen och drisslar över lite olivolja.