Skriv ut recept Skriv ut recept

En väldigt trevlig rätt som också är mycket nyttig och samtidigt riktigt god. Det är vardagsmat som fungerar också som festmat.
Detta behöver du till fyra:
2 tsk kumminfrön
2 tsk fänkålsfrön
6 hg kycklingfilé skuren i mindre bitar
1 tsk salt
2 msk olivolja till olika saker
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten spansk peppar, kärnorna borttagna, finhackad
2 buntar grön sparris, den hårda biten borttagen längst ner och skurna i ca 3 cm långa bitar
1 1/2 dl kokosmjölk
1 dl finhackad koriander
1 msk nyriven ingefära
Koriander kvistar till serveringen
Så här gör du:
Stek kummin och fänkål i en torr het stekpanna till dess att de börjar få färg. Det tar ett par minuter. Rör om med en stekspade så att det inte bränner fast.
Krossa de rostade fröna med en mortel eller vad du har hemma att krossa med.
Strö hälften av kryddblandningen över kycklingbitarna och hälften av saltet. Blanda runt kycklingbitarna så att kryddorna fördelas.
Hetta upp  1 msk av oljan i stekpannan du använt till rostningen av kryddorna. Stek 4-5 minuter till dess att kycklingen får färg. Flytta över kycklingen till ett fat.
Sänk värmen på stekpannan. Lägg i resterande olja, lök, vitlök, spansk peppar och ingefära och koka under omrörning i 2-3 minuter. Lägg i sparrisen, resten av kryddblandningen samt resterande salt. Kok under omrörning i ca 3 minuter. Rör ner kokosmjölken och koriandern och låt koka upp medan du rör om. Lägg i kycklingbitarna och låt koka samman i ca 10 minuter till dess att kycklingen är klar. Servera med färska korianderkvistar.